L’ajuntament presenta avui el programa d’activitats “Llibres i vi”. Montserrat Espina, directora de la biblioteca municipal, explica que la biblioteca Salvador Espriu s'adhereix a "biblioteques amb DO", ja que és tracta d’un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, el qual porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya. Totes les biblioteques que hi participen, ho fan en representació de la Denominació d’Origen (DO) vinícola a la qual pertanyen. De gener a novembre, cada DO té un mes atorgat. A la biblioteca de Linyola, la qual pertany a la DO Costers del Segre, li pertoca el mes de febrer.
La regidoria de cultura, Alba Balcells exposa que “Demà donarem inici a les diferents activitats del ‘biblioteques amb DO- llibres i vins de Linyola’ amb l’exposició bibliogràfica “Literatura i vi” i que tindrà lloc a partir de les cinc de la tarda”, informa Balcells.
Segons la regidora, aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics. “ Així doncs, durant tot el mes de febrer podrem gaudir a la Biblioteca Salvador Espriu de diferents activitats que giren entorn del vi de la cultura vitivinícola, com ara tastos guiats, tallers, xerrades, etc.”, descriu Balcells.
Amb l’adhesió de Linyola a “biblioteques amb DO- llibres vins", el consistori pretén dinamitzar l'espai bibliotecari conjugant la transversalitat del coneixement amb la cultura del nostre vi, a banda d’atreure nous públics, “Linyola sempre ha tingut una relació molt directa amb el món vitivinícola. Amb l’adhesió de la nostra biblioteca al programa, volem donar a conèixer i posar en valor tot el nostre patrimoni amb el vi com a element d’arrelament territorial, descobrint amb la participació d’historiadors locals i viticultors de la comarca el vincle que el nostre poble hi té i que de ben segur, era poc conegut fins ara”, finalitza la regidora.